Barnefordeling

Kort om barnefordeling, samvær og barnebidrag.

Det er i utgangspunktet foreldrene som må avtale hvordan samværet med barna skal være etter et samlivsbrudd. Ved rettssaker om foreldreansvar, samværsrett og daglig omsorg er hensynet til ”barnets beste” et overordnet prinsipp.

Les mer »
 

Hvor skal barnet bo? Samværsavtale.

Ved et samlivsbrudd oppstår spørsmålet om hvor barnet skal bo og om rett til samvær. Hovedregelen i norsk rett er at begge foreldrene har rett til samvær med sine barn, og at begge foreldre plikter å bidra til at den andre forelderen får benyttet sin samværsrett. Samlivsbrudd er ofte vanskelige, men ved utarbeidelse av en samværsavtale må man forsøke å samarbeide, og tenke på hva som er det beste for barna.

Les mer »
 

Hvor skal barnet bo ved separasjon og skilsmisse?

Hvor barnet skal bo fast? Hvilke regler gjelder barnefordeling? Reglene finnes hovedsakelig i barneloven, men dere som foreldre står relativt fritt til å lage egne avtaler. Sentralt står "barnets beste" fra barneloven § 48. En god skilsmisseadvokat vil kunne være gull verdt ved en sak om barnefordeling. Her får du en nøye og detaljert gjennomgang.

Les mer »
 

Rettssak om barnefordeling. En guide.

Hvem av ektefellene overtar ansvaret for barna ved skilsmisse/separasjon? Et samlivsbrudd er en vanskelig situasjon. Hvor barna skal bo er et av mange vanskelig spørsmål som oppstår i denne situasjonen. Denne artikkelen peker på de juridiske reglene som gjelder spørsmålet om hvor barna skal bo etter separasjon/skilsmisse.

Les mer »
 

Spør oss nå

  • Fyll inn i skjemaet
  • Juridiske eksperter svarer
  • Konfidensielt og 5 dagers svargaranti
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut